fbpx

Verlatingsangst

 

Ben je hier terecht gekomen omdat je vreest of zelfs zeker bent dat jouw hond verlatingsangst heeft?
Zoek je dringend hulp omdat de buren klagen of breekt het je hart wanneer je jouw hond in stress moet achterlaten?

Bij verlatingsangst wordt er vaak gedacht aan honden die huilen of blaffen wanneer ze alleen thuis zijn. Er zijn ook een hoop andere manieren waarop jouw hond kan tonen dat hij het heel erg lastig heeft wanneer hij alleen thuis is: spullen vernielen, onrustig zijn, hijgen, piepen,..

Gevangene van je eigen hond

Plannen maken is een pain in the ass, want wat vroeger leuke voorstellen waren zijn nu een bron van stress geworden: Kan je je hond meenemen?
Zou hij braaf zijn?Waar kan je hem anders naartoe brengen? Zou je hem voor de vijfde keer die week bij je moeder kunnen laten?🤔

Of wat een snel uitje naar de bakker moest worden, duurt nu al een kwartier langer dan gedacht. De persoon vooraan de rij blijft maar koffiekoeken kiezen en het zweet loopt je ondertussen over de rug. Jouw hond is nu zeker de hele buurt bij elkaar aan het blaffen. Hopelijk bellen de buren de politie (weer) niet. STRESS.

Expert verlatingsangst

Ik ben één van de weinige hondengedragstherapeuten in België en Nederland die zich heeft gespecialiseerd in de behandeling van verlatingangst bij honden. Ik volgde een intense opleiding bij Julie Naismith, gekend van de boeken Be Right Back en behoor tot haar netwerk van gecertificeerde trainers.

Met mijn hulp kan je jouw hond weer met een gerust hart alleen thuislaten. We gaan dit doen op een manier die ontspannend is voor jou én jouw hond. Zo kan je weer gewoon dingen gaan doen buitenshuis zonder dat daar een heel netwerk of een dure hondenopvang voor moet worden ingeschakeld.
Ontspannende momenten zoals een yogales op maandagavond had je misschien al lang afgeschaft omdat het teveel gedoe was. Wel, die momenten komen terug!
Kortom, jij krijgt jouw leven terug en jouw hond ligt lekker te slapen in de zetel.

Ik kan je helpen!

Het stadium dat je hoopt dat het wel overgaat ben je waarschijnlijk al een tijdje voorbij als je op deze pagina terecht komt. Je hebt misschien al hulpmiddelen als Adaptil gebruikt, of je hebt klassieke tips als dagelijks 20 keer doen alsof je vertrekt uitgeprobeerd. Niets werkt, integendeel soms lijkt het alleen maar erger te worden.

Het goede nieuws is dat verlatingsangst op een stressloze en diervriendelijke manier aan te pakken valt. Het minder goede nieuws is dat er geen ‘10 tips om verlatingsangst op te lossen’ bestaan, maar het een behandeling is die tijd en inzet vraagt.

Wat je mag verwachten

METHODE
Het is waarschijnlijk al duidelijk dat wachten tot het overgaat of de hond het laten uithuilen niet helpt.
Ik werk daarentegen op een diervriendelijke en wetenschappelijk onderbouwde methode waarbij we de hond geleidelijk aan gaan leren om langer alleen te blijven. Belangrijk daarbij is dat we vertrekken van wat de hond nu kan en zijn tempo volgen. Stress en onrust willen we ten allen tijde vermijden.

Verlatingsangst behandelen vraagt tijd, geduld en begrip, zowel voor baasje als voor de hond. Ik zorg dan ook voor de hulp en ondersteuning voor jullie beiden. Zie je het even niet meer zitten? Ik zet jullie terug op de goede weg.

WAT JE NODIG HEBT
Het is moeilijk om aan verlatingsangst te werken wanneer ik in je woonkamer sta. Praktisch gezien wordt er dus volledig online gewerkt. Ik kan je dus helpen ongeacht waar je woont.
Om de training en communicatie vlot te laten verlopen heb je dan nodig:

– computer met internet
– smartphone
– een camera die je met een app op je smartphone kan bekijken
– Zoom en Whatsapp
Als je minder technisch aangelegd bent, kan ik je helpen om dit allemaal in orde te brengen.

Kickstart sessie

Als je graag snel aan de slag gaat met de verlatingsangst van jouw hond, maar niet in een intensief traject wil starten is er nu de Kickstartsessie. Een eenmalige online adviessessie waarin we het gedrag van je hond analyseren en je de eerste tips en trainingsplannen krijgt om aan de slag te gaan. Lees verder over deze Kickstartsessie.

Intensieve trajecten

Aan het einde van een traject zijn er verschillende opties om verder te gaan, gaande van zelf verder trainen tot verlengen aan een lager tarief en alles tussenin.

Je krijgt van mij ook instructies hoe je alleen verder kan werken. Hou in gedachten dat bij honden met intense verlatingsangst dit na een traject van 4 weken wat te snel kan zijn.

Veelgestelde vragen

Wat volgt er na een traject?

Aan het einde van een traject van 4 of 8 weken kan je ervoor kiezen om telkens te verlengen met een maand of om zelf verder te trainen.

Hoeveel tijd moet ik dagelijks voorzien om te trainen?

De training op verlatingsangst zal een 30 minuten per dag in beslag nemen. Honden die al lekker gewandeld hebben en niets tekort komen zullen het doorgaans beter doen tijdens de traningen, dus hou hier ook rekening mee in de planning.

Wordt er met of zonder bench getraind? Als ik mijn hond uit de bench laat, vernielt hij alles.

We zullen kijken wat er voor jouw hond het beste werkt, niet alles werkt voor alle honden! We willen niet dat onze honden tijdens de training zoveel stress ervaren dat ze beginnen vernielen, dus dat probleem zou zich niet mogen stellen.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn hond weer alleen kan laten?

Ik zou hier dolgraag een duidelijk en vast antwoord op geven, maar het is helaas zo dat de hond hier het tempo bepaalt. We volgen waar hij zich comfortabel bij voelt en gaan hem zo gradueel blootstellen aan langer en langer alleen blijven. Dit kan in eerste instantie over seconden of minuten gaan.

Wat als ik een dag niet kan trainen?

Geen probleem, life happens! Het trainingsplan dat je van mij ontving gebruik je dan een dagje later. 

Wat als ik mijn hond noodgedwongen toch even alleen moet laten?

We proberen dit zo goed mogelijk te vermijden, maar uiteraard kan er zich altijd een onverwachte situatie voordoen. Dit kan ervoor zorgen dat we een kleine achteruitgang in onze resultaten zien, maar ik help je om hier snel over heen te raken.

Heb je nog andere vragen of wil je graag even kennismaken? Boek dan een gratis telefonisch kennismakingsgesprek en we bepreken jouw situatie samen. Volledig vrijblijvend.