fbpx

Speuren

Het kan soms moeilijk zijn om voldoende uitdagingen voor jouw hond te voorzien.. Er is de dagelijkse wandeling, hier en daar wat hersenwerk maar toch merk je dat er meer nodig is.

Wanneer er gesproken wordt over een hobby met je hond, wordt er vaak gedacht aan zaken in groepsverband die veel tijd en supergetrainde honden vragen. Helaas is dit niet voor alle honden en ieders agenda geschikt. Gelukkig zijn er ook andere opties.

Speuren is de laatste jaren enorm populair geworden en is een naam voor heel veel verschillende stijlen van jouw hond zijn neus laten gebruiken.

 

 

Speuren bij Benji & Toto

 

    Mantrailing: speuren op mensengeur

     

    Het is een heel recreatieve vorm van mantrailen waarbij voor mij de focus ligt op samen plezier beleven met jouw hond en de controle loslaten.
    Het vormelijke is voor mij ondergeschikt aan zo snel mogelijk die neus aan het werk zetten en jou maar ook jouw hond leren ontdekken wat hij eigenlijk allemaal in zijn mars heeft.
    Niets moet!

    Praktisch:
    Jouw hond gaat leren het spoor volgen van een persoon en onderweg de nodige beslissingen maken op kruispunten en splitsingen. De puzzel wordt hier en daar wat moeilijker gemaakt, om het lekker uitdagend te houden. Naarmate de hond meer ervaren wordt, wisselen we ook van terrein en omgeving.

     Jouw taak?
    Je gaat je hond aan de lange lijn begeleiden en met mij communiceren over hoe het speuren verloopt en welke route genomen wordt. Wanneer jouw hond letterlijk het spoor kwijt is, ga je hem helpen. Ik leer je gaandeweg hoe je dat doet.

     

    Sleepsporen en sprenkelsporen

     

     

    We gaan speuren naar sporen met geuren van wild of voeding die vooraf door mij worden uitgezet in het bos. Aan het einde van het spoor is er een beloning te vinden.

    De sporen zijn korter dan wanneer we speuren op mensengeur, maar zijn voor bepaalde honden gewoon veel aantrekkelijker om op te sporen. Ook hier bouwen we op in lengte en moeilijkheidsgraad.

    Praktisch:
    Tijdens het lopen van het spoor begeleid ik jullie en stuur ik je aan opdat je jouw hond zo goed mogelijk kan begeleiden in het leggen van de ‘spoorpuzzel’.

    Ook hier ligt de focus op plezier beleven, elkaar op een andere manier ontdekken en nieuwe aspecten aan de lichaamstaal van jouw hond leren kennen.

    Welke honden kunnen speuren?

     

    Elke hond kan speuren!
    Je hoeft geen jachthond te hebben om te kunnen speuren.

    De speurlessen zijn toegankelijk voor alle honden vanaf 5 maanden. De hond loopt de hele tijd aan een lange lijn dus ook perfecte gehoorzaamheid en recall is geen must. 😅
    Er is geen basiskennis van training nodig om te kunnen speuren.

    Indien jouw hond agressieproblemen heeft of héél reactief is naar bepaalde zaken (honden, mensen), contacteer me dan even en dan proberen we een oplossing te vinden.

    Praktisch

    • Individuele speurles van een uur, aangepast aan het niveau van jouw hond.
    • Er wordt gespeurd aan een lange lijn.
    • Er is geen enkele vorm van voorkennis of training nodig om te kunnen deelnemen aan de lessen.
    • Het enige doel is om samen plezier te beleven met jouw hond. Geen brevetten, strikte regels of streven naar bepaalde resultaten.
    • Een speurles kost 55 euro. Betaling gebeurt bij het inboeken van de les of tijdens de les: dan kan dit cash of via de Bancontact app. Indien je online in de kalender een les inboekt, maar ter plekke wil betalen dan negeer je de betaalpagina gewoon: jouw boeking blijft behouden.

     

    Locatie

     

    Er kan elke week op woensdag, vrijdag en zaterdag gespeurd op verschillende locaties.

    Je kan komen speuren in

    • Mechelen / Bonheiden
    • Kapellen, Antwerpen
    • Bierbeek (regio Leuven)
    • Wolphaartsdijk, Zeeland

    Een afspraak inboeken kan via onderstaande kalender. Je kiest de kalender van de locatie waar je wil komen speuren en boekt een moment. Het merendeel van de lessen wordt gegeven in Mechelen, dus daar is er het meeste mogelijk.

    Zin om te komen speuren op één van deze locaties maar er staat niets bij wat past? Of heb je nog vragen? Stuur me een mail! 

     

    Boek jouw speurles

     

     

     

     

    Zijn er geen speurlessen beschikbaar op momenten die jou passen? Er zijn altijd mogelijkheden die niet in deze agenda staan.

    Contacteer me dus zeker! Je kan mij via mail bereiken op info@benjitoto.be

    Heb je nog vragen of bedenkingen bij het speuren? Weet je niet goed of dit wel iets voor jou en jouw hond is? Boek een gratis telefonisch kennismakingsgesprek in en we bespreken het samen.

     

     

    Kennismakingsles

     

    Nog nooit gespeurd bij mij? Boek dan je een kennismakingsles. Deze duurt 45 minuten en heeft een kennismakingsprijs van 25 euro.

    Je boekt gewoon onderaan in de kalender een speurles in, maar vermeldt bij de opmerkingen dat het een kennismakingsles is.

    Als je betaalt via de betaalpagina waar je naar wordt doorgestuurd, geef je de kortingscode ‘KENNISMAKING’ in en de korting wordt verrekend. Indien je ervoor kiest om tijdens je speurles te betalen dan kan dat. Je klikt de betaalpagina gewoon weg, de boeking blijft behouden. Je betaalt tijdens de les cash of met de bank app.

     

     

    Speuren omgeving Mechelen: boek hier jouw afspraak

     

     

    Speuren op andere locaties: boek hier jouw afspraak

     

     

    Speuren Kapellen

    Speuren Bierbeek


    Speuren Zeeland