fbpx

Speuren

Het kan soms moeilijk zijn om voldoende uitdagingen voor jouw hond. Er is de dagelijkse wandeling, hier en daar wat hersenwerk maar toch merk je dat er meer nodig is.

Wanneer er gesproken wordt over een hobby met je hond, wordt er vaak gedacht aan zaken in groepsverband die veel tijd en supergetrainde honden vragen. Helaas is dit niet voor alle honden en ieders agenda geschikt, gelukkig zijn er ook andere opties.

Je kan individuele speurlessen volgen, waarbij je op een ongedwongen, leuke manier jouw hond zijn neus laat gebruiken en laat puzzelen!

Zelf heb ik de voorbije 5 jaar praktijkspeuren beoefend met mijn hond in Zeeland bij Annelies. Wij vonden het zodanig leuk dat we er serieus wat kilometers voor reisden, inderdaad!  Na al die jaren speurplezier, ben ik gestart om na de nodige bijscholing, dit ook aan te bieden. Als ervaren speurder ken ik dan ook alle praktische details van speuren.

 

 

Speuren naar mensengeur: hoe gaat dat dan?

 

Jouw hond gaat leren het spoor volgen van een persoon en onderweg de nodige beslissingen maken op kruispunten en splitsingen. De puzzel wordt hier en daar wat moeilijker gemaakt, om het lekker uitdagend te houden.

Jouw taak? Je gaat je hond aan de lange lijn begeleiden en met mij communiceren over hoe het speuren verloopt en welke route genomen wordt. Wanneer jouw hond letterlijk het spoor kwijt is, ga je hem helpen. Ik leer je gaandeweg hoe je dat doet.
Verder is het vooral belangrijk om samen plezier te beleven en versteld te staan van die hondenneus allemaal kan!

 

 

Welke honden kunnen speuren?

 

 

Elke hond kan speuren! Je hoeft geen jachthond te hebben om te kunnen speuren.
De speurlessen zijn toegankelijk voor alle honden vanaf 5 maanden. De hond loopt de hele tijd aan een lange lijn dus ook perfecte gehoorzaamheid en recall is geen must. 😅 Er is geen basiskennis van training nodig om te kunnen speuren.

Indien jouw hond agressieproblemen heeft of héél reactief is naar bepaalde zaken (honden, mensen), contacteer me dan even en dan proberen we een oplossing te vinden.

 

Wist je dat de hartslag van een hond verlaagt zodra hij begint te snuffelen?

Praktisch

  • Individuele speurles van een uur, aangepast aan het niveau van jouw hond.
  • Er wordt gespeurd aan een lange lijn.
  • Er is geen enkele vorm van voorkennis of gehoorzaamheid nodig om te kunnen deelnemen aan de lessen.
  • We speuren in één van de bossen en natuurgebieden in de ruime omgeving Mechelen – Zemst – Willebroek. De exacte locatie krijg je vooraf doorgestuurd.
  • Het enige doel is om samen plezier te beleven met jouw hond. Geen brevetten, strikte regels of streven naar bepaalde resultaten.
  • Een speurles kost 50 euro. Kom je de eerste keer speuren, dan krijg je 10 euro korting. Betaling gebeurt tijdens de les, cash of via de Bancontact app.

 

 

 

Boek jouw speurles