fbpx

Online cursus voor honden met verlatingsangst

Confident Home Alone

 Leer jouw hond rustig alleen thuis zijn en krijg jouw leven terug.

Wordt jouw hond al onrustig als je even naar de bakker gaat? Of krijg je klachten over lawaai van de buren wanneer je gaan werken bent en de hond alleen thuis is?
Verlatingsangst is een complex probleem dat niet op 1-2-3 is opgelost, maar het kan! Ik heb me helemaal gespecialiseerd in honden leren alleen zijn en zo mensen hun vrijheid weer te laten vinden.
Deze online cursus verlatingsangst kan je helpen!

Herken je dit?

 

 • =Je hond heeft stress wanneer hij alleen thuis is en begint misschien zelfs al te panikeren voordat je weggaat.
 • =Je hebt het gevoel dat je al alles geprobeerd hebt: afleiden met een Kong of kauwbot, kalmerende druppeltjes, allerlei adviezen die je online vond.
 • =Je hebt geen idee hoe het nog aan te pakken en hoe je jouw hond exact kan helpen.
 • =Je moet steeds opvang voorzien en hebt daarnaast een strikte planning binnen het gezin zodat jouw hond nooit alleen zit. Hem alleen thuis laten is quasi onmogelijk geworden.
 • =Je bent bezorgd over het mentaal welzijn van jouw hond en wil hier ook een oplossing voor vinden om zijn levenskwaliteit te verbeteren.
 • =Je hebt misschien al geprobeerd om hem geleidelijk langer en langer alleen te laten maar botste steeds op dezelfde reactie van je hond.
 • =Je hebt het gevoel dat je stilaan een gevangene van jouw hond bent en zou graag terug je vroegere leven terugkrijgen.
 • =Jouw omgeving neemt het probleem niet altijd even serieus en je zou graag meer steun vinden.

Wil je liever dit?

 

  • Je krijgt stilaan jouw VRIJHEID terug: iets vergeten in de supermarkt? Je kan het gaan halen. Plannen maken met vrienden kan ook weer.
  • Jouw hond blijft rustig wanneer je de deur uitgaat en hij alleen thuis blijft.
  • Je weet perfect wat het plan van aanpak is en hoe je zelf verder kan trainen met het langer alleen laten van jouw hond.
  • Je leert alle tips & tricks van een expert verlatingsangst en gebruikt een wetenschappelijk onderbouwde methode die WERKT.
  • Je merkt dat jouw hond meer en meer rust vindt en vertrouwen krijgt.
  • Een hond die ontspannen blijft liggen wanneer je door het huis loopt en je niet meer op de voet volgt omdat je zomaar eens zou kunnen vertrekken.
  • Jouw hond blijft rustig wanneer je het huis verlaat of een jas aandoet.
  • Geen stress wanneer je de buren tegenkomt, want het is helemaal stil bij je thuis. Ze hebben geen reden meer om te klagen! 😉
  • Je vindt weer de mentale ruimte om te genieten van het leven met jouw hond. Het is geen blok aan je been meer, maar jullie hebben een evenwichtige vriendschapsrelatie.

  Inmiddels kunnen de honden bijna 1,5 uur alleen zijn. Wij hebben het vertrouwen dat we hierin slagen en het uit kunnen bouwen

  Ik merkte dat ik zelf steeds vast liep om het weggaan bij mijn hond te trainen en voelde me gevangen in mijn eigen huis. De standaard adviezen om je hond te leren alleen te zijn werkten bij ons niet.
  De geheel andere aanpak waarbij je je hond vertrouwen geeft en hem leert dat alleen zijn niet eng is was heel waardevol. Jolijn reageerde altijd heel snel en zo kun je bij vragen altijd verder. Ze heeft veel kennis en brengt dat duidelijk en bruikbaar over.

   

  Sandra, met Biko en Badu

   

  Wat krijg je in de Confident

  Home Alone cursus?

   

     Online cursus

     Een cursus in Teachable bestaande uit 8 modules waarin je op eigen tempo het A tot Z van verlatingsangst en hoe het aanpakken leert. Bijna 5 uur aan videomateriaal in 8 modules met in totaal 28 lessen. Ik vertel je alles over verlatingsangst, ik hou niks achter!

     Bonus lessen

     Bonus module met tips voor “wat als …” situaties. Wat als je 2 honden hebt? Of je gaat op vakantie? 🫣

     Deze Bonus module vertelt het je allemaal!

     A

     Spoedcursus lichaamstaal

     Zonder een inzicht in lichaamstaal bij honden zal het moeilijk worden om jouw trainingsessies tot een goed einde te brengen. Idealiter heb je al wel een inzicht in stress signalen en het stressemmertje van de hond, maar als dit niet het geval is dan leer ik je alvast de basics.

     Online community

     Enkel mensen die begeleiding bij mij gevolg hebben of deze cursus volgen kunnen lid worden van Home Alone Together, de facebook groep waar ik ook voor feedback zorg en eventueel video’s review. 

     Roadmap

     Een duidelijke roadmap om de cursus én met de verlatingsangst van jouw hond aan te pakken helemaal op maat van jouw hond. Je leert hoe je zelf een assesment maakt en vervolgens op een gepaste manier verder traint.

     l

     Voorbeeldplannen

     Ik deel mijn tracking sheet om je plannen in te maken en ik heb alvast voorbeeldplannen gemaakt van 5 seonden tot 5 minuten. 

     Inhoud van de cursus

     1

      

     Module 1: Wat is verlatingsangst?

     In deze module leer je wat verlatingsangst exact is en hoe je het kan herkennen. We bespreken de verschillende types verlatingsangst en ook enkele hardnekkige mythes over hoe het aan te pakken.

      Module 2: Methode & lichaamstaal

      Ik ga je leren hoe de methode die we gaan gebruiken exact in elkaar zit. Daarbij is er specifieke aandacht voor de lichaamstaal en het gedrag van jouw hond. We hebben het over de emoties, het stressemmertje en de goede trainingsmomenten, specifiek in functie van het trainen op verlatingsangst.
      Verder leer je ook waarom je hond soms al angstig wordt nog voordat je wegbent, en wat we hier aan kunnen doen.

       2

       3

        

       Module 3: Start to train- praktisch

       Hoe ga het praktisch allemaal doen qua training. Welke camera heb je nodig en waar zet je die best? Wat met omgevingsfactoren zoals het trainen op verschillende momenten van de dag of met meerdere gezinsleden. Verder ontdek je in deze module ook de app die je kan gebruiken om te trainen.

        Module 4: Deuroefening 

        Heel veel honden worden al onrustig wanneer je nog maar richting de deur gaat. Voor hen gaat de eerste stap zijn om te leren dat het helemaal ok is wanneer je door die voordeur gaat en dat het is niet is om zich zorgen over te maken.

         4

         5

          

         Module 5: Start to train- tijd opbouwen

         Je bent buiten. Je leert hoe je zelf de tijd dat je jouw hond stressvrij alleen kan zijn verder opbouwen. Je leert hoe je zelf een trainingsplan opstelt en te bepalen of een oefening goed ging of minder goed. 

          Module 6: The long run

          Je leert over hoe je terug stilaan potentiële triggers als schoenenen en jas kan gaan herintroduceren, wanneer je effectief dingen kan gaan doen (hallo supermarkt!) tijdens je training en hoe je de opwarmstappen kan gaan afbouwen.

           6

           7

            

           BONUS Module 7: Over een opvang zoeken, communicatie en wat als…

           Er zijn geen twee huizen en geen twee gezinnen hetzelfde. Hoe ga je aan de slag wanneer je in een appartement woont of als je 2 honden hebt? Ik bespreek zoveel mogelijk situaties in deze bonus module, maar deze kan zeker nog aangevuld worden.

            Module 8: Tot slot

            Alleen is maar alleen en er zijn weinig problemen zo isolerend als een hond met verlatingsangst. Wil je toch wat extra begeleiding bij het trainen met jouw hond? Er zijn verschillende mogelijkheden.

             8

             Praktisch

              

              

              

              

             • 4,5 uur begeleiding via video

              

             • Een duidelijk stappenplan om de verlatingsangst van jouw hond aan te pakken
             • Twee jaar toegang tot de cursus

              

             • Mogelijkheid tot extra ondersteuning

              

              

             Prijs: 149 euro

             Ik ben zojuist zelfs even naar de winkel geweest, dat was een enorm vrijheidsgevoel! Ik zie de toekomst positief in nu.”

              

             Inge en James

              

             Hallo, ik ben Jolijn…

              

             Ik werk al 10 jaar als hondengedragscoach en heb me de voorbije jaren helemaal verdiept in honden met verlatingsangst.

             Ik heb een uitgebreide opleiding als Separation Anxiety Pro gevolgd bij Julie Naismith, gekend van haar succesvolle methode om verlatingsangst bij honden aan te pakken. Ik begeleidde al tientallen baasjes en honden richting meer vrijheid en ontspannen alleen thuis zijn.
             Ik ben als coach altijd van het principe dat ik liever heb dat je mij iets 100 keer vraagt dan dat je niet weet wat je moet doen. Ik werk graag efficiënt en zie graag vooruitgang. Dat laatste kan bij verlatingsangst soms maar om een seconde of twee gaan, ik kan er toch echt blij van worden.
             Verder doen honden me altijd zo lachen en dat weerspiegelt zich ook in mijn begeleiding.
             Ik heb zelf twee golden retrievers: Nina van 11 jaar en Rikkie van anderhalf.

             FAQ – VAAK GESTELDE VRAGEN

             Heb je nog een vraag?

              

             Zijn er nog dingen die je je afvraagt en niet beantwoord zag? Bekijk dan eens deze lijst van veelgestelde vragen. Blijf je op je honger zitten, contacteer me dan gerust met al jouw vragen!

             Welke resultaten kan je garanderen?

             Gezien we met levende wezens werken is er in principe geen enkele garantie mogelijk. Maar door de juiste technieken toe te passen kan er vooruitgang geboekt worden. De hond bepaalt het tempo. 
             Als ik kijk naar de honden waar ik al mee gewerkt heb, dan mag je toch al richting 10 maanden tot een jaar rekenen voor  een aantal uur alleen zijn. Dat is lang, maar het is helaas de enige methode die er is en die werkt. 

             Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

             Je hebt gedurende 2 jaar tijd toegang tot de online cursus.

             Krijg ik een factuur?

             Bij betaling via de betaalpagina ontvang je automatisch een factuur in jouw mailbox.

             Ik heb hier al een trainer voor laten komen, maar het hielp niet. Waarom werkt dit wel?

             Oh heel herkenbaar. Ik heb ook als hondengedragscoach jaaaaren adviezen gegeven die weinig hielpen. Het is pas door me erin te specialiseren en mij te laten opleiden door Julie Naismith, de experte bij uitstek voor dit probleem, dat ik eindelijk leerde hoe het wel kon. Het is een complex probleem waarbij vroegere inzichten echt niet helpen. De manier van werken is helemaal anders: geen Kongs of 20 keer per dag met je sleutels zwaaien. Maar het werkt echt.

             Hoeveel tijd vraagt dit traject?

             De modules in de cursus studeer je volledig op eigen tempo. Ik hou van korte en efficiënte communicatie dus het gaan geen eindeloze modules worden. Exact de info die je nodig hebt en ontbreekt er iets: dan zorg ik ervoor.

             Het trainen met je hond zal 4 tot 5 keer per week zijn gedurende max 30 minuten in eerste instantie. Pas wanneer je tijdsduur langer wordt, zal je iets meer tijd moeten rekenen, maar dan kan je ook zakken qua frequentie van trainen.

             Heb je nog vragen?