fbpx

Kickstart sessie verlatingsangst

 

“Ik heb het gevoel dat ik alles geprobeerd heb om mijn hond zijn verlatingsangst op te lossen”

 

 

Zo kan het echt wel aanvoelen, toch?

Je leven staat stil want je hebt een hond die panikeert wanneer je hem alleen thuis laat. Jouw hond heeft verlatingsangst en je voelt je als een gevangene in je eigen huis. Het is ook echt vreselijk om je hond zo bang te zien.

Geen wonder dat je echt alles geprobeerd hebt!

van kalmerende druppels tot een verstuiver, in en uit de bench of Bach bloesems… Je hebt zelfs het advies van Jan, Piet en Pol opgevolgd uit pure wanhoop. Iederéén is plots een expert in verlatingsangst.

Expert verlatingsangst

Ik ben nochtans één van de weinige hondengedragstherapeuten in België en Nederland die zich heeft gespecialiseerd in de behandeling van verlatingangst bij honden. Ik volgde een langdurige opleiding bij Julie Naismith, gekend van de boeken Be Right Back en behoor tot haar netwerk van gecertificeerde trainers.

Met mijn hulp kan je jouw hond weer met een gerust hart alleen thuislaten. We gaan dit doen op een manier die ontspannend is voor jou én jouw hond. Zo kan je weer gewoon dingen gaan doen buitenshuis zonder dat daar een heel netwerk of een dure hondenopvang voor moet worden ingeschakeld.

Kortom, jij krijgt jouw leven terug en jouw hond ligt lekker te slapen in de zetel.

“Je moet hem gewoon laten blaffen tot hij het opgeeft.”

 

De reden dat geen enkele van dit soort truukjes gewerkt heeft, is niet omdat je hond ongehoorzaam is. En het is al zeker niet omdat je een slecht of onbekwaam baasje bent. Het is simpelweg omdat verlatingsangst een angststoornis is en je hond een fobie heeft om alleen thuis te zijn.
Al die speciale behandelingen en middeltjes waar het internet mee vol staat gaan niet tot de kern van het probleem. Meer zelfs, sommige trainingsmethoden (zoals het laten blaffen), gaan de angst alleen maar erger maken.

De methode die wèl werkt is heel gelijkaardig aan de therapie die gebruikt wordt om fobieën bij mensen te behandelen.

Die methode heet desensitisatie. Wil je jouw hond leren om rustig alleen thuis te blijven, dan moet je hem geleidelijk aan blootstellen aan korte momenten van alleen zijn.

“Oh maar dat heb ik al geprobeerd, en het hielp niet”. Vaak denkt men dat er aan desensitisatie gedaan wordt, terwijl eigenlijk de juiste regels niet gevolgd worden en alles véél te snel gebeurt.
Euh, regels? Yes!

Desensitisatie is een exacte wetenschap. Doe het juist en je hond leert op een betrouwbare manier alleen thuis zijn. Doe het verkeerd en je ziet geen enkele progressie. Of erger, je hond reageert nog angstiger op alleen thuis blijven.

Deze methode is eenvoudig, op wetenschap gebaseerd… en ze werkt. 🥳

Nu kan het idee van systematische desensitisatie een bijzonder heftige opdracht lijken. Maar de regels die je moet volgen zijn duidelijk en eenvoudig te begrijpen.
Het proces is eenvoudig maar niet simpel, want je zal hard moeten werken en trainen. De resultaten zijn zo mooi en verrassend dat de motivatie om te blijven trainen vanzelf komt.

Heb je zin gekregen om aan de slag te gaan? Boek dan een Kickstartsessie verlatingsangst.

Wat je mag verwachten van een Kickstart sessie

1. Een videocall van 60 à 90 minuten

    • je leert over verlatingsangst en wat er exact met je hond aan de hand is
    • Je krijgt een analyse van mij over de verlatingsangst van jouw hond en hoe het ermee gesteld is
    • Je leert mijn methodes en wat je juist gaat doen om jouw hond te helpen
    • Je krijgt mijn persoonlijke aanbevelingen over wat je nu gaat trainen met je hond en tips rond de lichaamstaal en waar je op moet letten wanneer je de oefeningen uitvoert.

Je ontvangt een opname van de video call zodat je die altijd kan herbekijken en opfrissen.

2. Exclusieve mogelijkheid om opvolgsessies in te boeken wanneer je vastloopt met iets.
Deze sessies kan je niet op de site vinden en zijn enkel voor de Kickstarters of mensen in een langdurig traject beschikbaar. Heb je het gevoel dat je vastzit en kom je er zelf niet uit, boek dan een online sessie van 30 minuten met mij aan het voordeeltarief van 40 euro.

3. 1 maand gratis toegang tot de SA Pro Separation Anxiety trainingsapp.
Je hoeft je geen zorgen te maken over het opstellen van je trainingsplannen want dat zal de app voor jou doen. Trainingsplannen maken is vaak het moeilijkste aan zelf trainen dus dat probleem wordt al voor je opgelost.

4. De zekerheid en rust te weten dat je eindelijk met een methode start die écht werkt

 

Dit allemaal krijg je voor de prijs van 139 euro

Heb je nog vragen of wil je graag even kennismaken? Boek dan een gratis telefonisch kennismakingsgesprek en we bepreken jouw situatie samen. Volledig vrijblijvend.