fbpx

De Early Bird korting loopt af over:

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Online groepstraject voor honden met verlatingsangst

Confident Home Alone

Hier is het dan eindelijk. Het allereerste groepstraject om de verlatingsangst van onze honden aan te pakken. Je hoeft het niet meer op je eentje te doen! 

 

 Leer jouw hond rustig alleen thuis zijn en krijg jouw leven terug.

Wordt jouw hond al onrustig als je even naar de bakker gaat? Of krijg je klachten over lawaai van de buren wanneer je gaan werken bent en de hond alleen thuis is?
Verlatingsangst is een complex probleem dat niet op 1-2-3 is opgelost, maar het kan! Ik heb me helemaal gespecialiseerd in honden leren alleen zijn en zo mensen hun vrijheid weer te laten vinden.
Ik kan je helpen!

Herken je dit?

 

 • =Je hond heeft stress wanneer hij alleen thuis is en begint misschien zelfs al te panikeren voordat je weggaat.
 • =Je hebt het gevoel dat je al alles geprobeerd hebt: afleiden met een Kong of kauwbot, kalmerende druppeltjes, allerlei adviezen die je online vond.
 • =Je hebt geen idee hoe het nog aan te pakken en hoe je jouw hond exact kan helpen.
 • =Je moet steeds opvang voorzien en hebt daarnaast een strike planning binnen het gezin zodat jouw hond nooit alleen zit. Hem alleen thuis laten is quasi onmogelijk geworden.
 • =Je bent bezorgd over het mentaal welzijn van jouw hond en wil hier ook een oplossing voor vinden om zijn levenskwaliteit te verbeteren.
 • =Je hebt misschien al geprobeerd om hem geleidelijk langer en langer alleen te laten maar botste steeds op dezelfde reactie van je hond.
 • =Je hebt het gevoel dat je stilaan een gevangene van jouw hond bent en zou graag terug je vroegere leven terugkrijgen.
 • =Jouw omgeving neemt het probleem niet altijd even serieus en je zou graag meer steun vinden.

Wil je liever dit?

 

  • Je krijgt stilaan jouw VRIJHEID terug: iets vergeten in de supermarkt? Je kan het gaan halen. Plannen maken met vrienden kan ook weer.
  • Jouw hond blijft rustig wanneer je de deur uitgaat en hij alleen thuis blijft.
  • Je weet perfect wat het plan van aanpak is en hoe je zelf verder kan trainen met het langer alleen laten van jouw hond.
  • Je krijgt begeleiding van een expert verlatingsangst en gebruikt een wetenschappelijk onderbouwde methode die WERKT.
  • Je merkt dat jouw hond meer en meer rust vindt en vertrouwen krijgt.
  • Een hond die ontspannen blijft liggen wanneer je door het huis loopt en je niet meer op de voet volgt omdat je zomaar eens zou kunnen vertrekken.
  • Jouw hond blijft rustig wanneer je het huis verlaat of een jas aandoet.
  • Geen stress wanneer je de buren tegenkomt, want het is helemaal stil bij je thuis. Ze hebben geen reden meer om te klagen! 😉
  • Je vindt weer de mentale ruimte om te genieten van het leven met jouw hond. Het is geen blok aan je been meer, maar jullie hebben een evenwichtige vriendschapsrelatie.
  • Een community van medecursisten die allemaal in hetzelfde schuitje zitten en helemaal begrijpen hoe het leven met een hond met verlatingsangst kan zijn.

  Wat wordt er van jou verwacht

   

   

  Om aan de behandeling van verlatingsangst te werken zijn er een paar essentiële voorwaarden om vooruitgang te boeken. Uiteraard help ik je met alles van onderstaande punten. Je krijgt info over camera’s, de juiste plaats en installatie. Loop je vast rond opvang voor je hond? Ik denk met je mee.

  • NJe laat jouw hond buiten de trainingsmomenten om NIET meer alleen. Je zorgt voor opvang of dat er iemand thuis is. Dit is echt heel belangrijk.
  • NJe bent bereid om een camera aan te kopen en te installeren die je ook via jouw smartphone kan bekijken. Wanneer jij buiten staat om te oefenen, moet je kunnen kijken hoe het met jouw hond binnen gaat.
  • NJe beseft dat het een proces is dat tijd en veel training vraagt. Er is geduld en wel wat doorzetting nodig en we werken in kleine stapjes.
  • NJe hebt een laptop of computer met internetverbinding waarop je Zoom sessies kan meevolgen.

  Wat krijg je in het Confident Home Alone traject?

   

     Online cursus

     Een cursus bestaande uit 8 modules waarin je op eigen tempo het A tot Z van verlatingsangst en hoe het aanpakken leert.

     Individuele intake

     Individuele intake sessie via Zoom met mij, zodat je zeker op het juiste punt start met trainen.

     Deze sessie wordt ingepland gedurende de eerste week van het traject.

     Wekelijkse groepsessies

     Gedurende 12 weken zijn er twee wekelijkse Zoom sessies in groep, waarbij we het over de inhoud van een module hebben, samen oefenen of video’s van elkaar bespreken.

     Replays zijn nadien beschikbaar indien je er niet bij kan zijn.

     Tussendoor zijn er ook Q&A sessies om steeds jullie vragen snel te beantwoorden.

     Online community

     Er is ook toegang tot een gesloten Facebook groep met de deelnemers van het traject. Daarin kan je niet alleen contact vinden met mensen die in dezelfde situatie zitten, maar ook vragen stellen en video’s ter beoordeling uploaden.

     Trainings app en voorbeeld plannen

     Je krijgt toegang tot de Be Right Back trainings app, die je helpt met trainingsplannen opstellen of het helemaal voor jou doet.

     Werk je graag zonder app? Daarvoor zijn er ook voorbeeld trainingsplannen ter inspiratie.

     l

     Tracking sheet

     Via een gedeelde tracking sheet hou ik jou vooruitgang van op afstand in de gaten. Je houdt hier zelf je resultaten dag na dag bij om een duidelijk beeld te krijgen van de evolutie.

     Inhoud van de cursus

     1

      

     Module 1: Wat is verlatingsangst?

     In deze module leer je wat verlatingsangst exact is en hoe je het kan herkennen. We bespreken de verschillende types verlatingsangst en ook enkele hardnekkige mythes over hoe het aan te pakken.

      Module 2: Methode & lichaamstaal

      Ik ga je leren hoe de methode die we gaan gebruiken exact in elkaar zit. Daarbij is er specifieke aandacht voor de lichaamstaal en het gedrag van jouw hond. We hebben het over de emoties, het stressemmertje en de goede trainingsmomenten, specifiek in functie van het trainen op verlatingsangst.
      Verder leer je ook waarom je hond soms al angstig wordt nog voordat je wegbent, en wat we hier aan kunnen doen.

       2

       3

        

       Module 3: Start to train- praktisch

       Hoe ga het praktisch allemaal doen qua training. Welke camera heb je nodig en waar zet je die best? Wat met omgevingsfactoren zoals het trainen op verschillende momenten van de dag of met meerdere gezinsleden. Verder ontdek je in deze module ook de app die je kan gebruiken om te trainen.

        Module 4: Deuroefening & co

        Heel veel honden worden al onrustig wanneer je nog maar richting de deur gaat. Voor hen gaat de eerste stap zijn om te leren dat het helemaal ok is wanneer je door die voordeur gaat en dat het is niet is om zich zorgen over te maken.
        Verder leer je nog enkele andere oefeningen specifiek voor bepaalde problemen binnen verlatingsangst zoals het overal volgen of superaanhankelijk aan 1 persoon zijn.

         4

         5

          

         Module 5: Start to train- tijd opbouwen

         Je bent buiten. Je leert hoe je zelf de tijd dat je jouw hond stressvrij alleen kan zijn verder opbouwen. Je leert hoe je zelf een trainingsplan opstelt en te bepalen of een oefening goed ging of minder goed. 

          Module 6: Wat te doen bij…

          Er zijn geen twee huizen en geen twee gezinnen hetzelfde. Hoe ga je aan de slag wanneer je in een appartement woont of als je 2 honden hebt? Misschien heb je een puppy met verlatingsangst of merk je dat er enkel op specifieke momenten een probleem is? Ik bespreek zoveel mogelijk situaties in deze module, maar deze kan zeker nog aangevuld worden.

           6

           7

            

           Module 7: The long run – wanneer je steeds langer en langer kan wegblijven

           Je leert over hoe je terug stilaan potentiële triggers als schoenenen en jas kan gaan herintroduceren, wanneer je effectief dingen kan gaan doen (hallo supermarkt!) tijdens je training en hoe je de opwarmstappen kan gaan afbouwen.

            Module 8: Omgeving en zelfzorg

            Een hond met verlatingsangst hebben doet ook bij de baasjes de stresslevels stijgen. Goed voor jezelf zorgen en voldoende steun zoeken en durven vragen in de omgeving zijn daarom aspecten die aan bod komen in deze module.
            Heeft jouw omgeving weinig begrip voor de verlatingsangst van jouw hond? Je leert hoe je hier best mee omgaat zodat je je er goed bij voelt.

             8

             Inmiddels kunnen de honden bijna 1,5 uur alleen zijn. Wij hebben het vertrouwen dat we hierin slagen en het uit kunnen bouwen

             Ik merkte dat ik zelf steeds vast liep om het weggaan bij mijn hond te trainen en voelde me gevangen in mijn eigen huis. De standaard adviezen om je hond te leren alleen te zijn werkten bij ons niet.
             De geheel andere aanpak waarbij je je hond vertrouwen geeft en hem leert dat alleen zijn niet eng is was heel waardevol. Jolijn reageerde altijd heel snel en zo kun je bij vragen altijd verder. Ze heeft veel kennis en brengt dat duidelijk en bruikbaar over.

              

             Sandra, met Biko en Badu

              

             Kies jouw Confident Home Alone traject en leer jouw hond rustig alleen thuis laten

              

             We starten op 15 juni 2023 met een welkom sessie. Die dag krijg je ook toegang tot de eerste modules. Het traject met support duurt tot 15 september 2023, dus 3 maanden.
             Toegang tot de cursus is er gedurende 2 jaar.

              

             De Early Bird korting loopt af over:

             Dag(en)

             :

             Uur(s)

             :

             Minute(s)

             :

             Second(s)

             BASIC TRAJECT

             €469

             EARLY BIRD TOT 7 JUNI: €399

             of 3 maanden €165 €147
             of 6 maanden €84 €70

             • Toegang tot de online cursus waarin je alles leert over het aanpakken van verlatingsangst.
             • 6 tweewekelijkse workshop sessies die je nadien ook in replay kan bekijken
             • Individuele online intake sessie
             • Twee jaar toegang tot de cursus. Je kan de opnames van de groepssessies tot zes maanden nadien herbekijken.
             • Toegang tot de privé Facebookgroep waarin steeds je al jouw vragen kan stellen, maar uiteraard ook contact kan maken met jouw medecursisten.
             • 2 keer per week kan je een video van 1 van jouw oefeningen opladen in de Facebookgroep voor review door mij.
             • Je kan vragen of een video van jouw trainingen insturen om te bespreken tijdens 1 van de groepsessies.
             • Je kan 3 maanden gebruik maken van de trainingsapp die jou kan helpen bij het maken van trainingsplannen en je resultaten tracken.

               VIP TRAJECT

               €645

               EARLY BIRD TARIEF TOT 7 JUNI: €575

               of 10 maanden €68 €62
               of 3 maanden €235 €199

                • Toegang tot de online cursus waarin je alles leert over het aanpakken van verlatingsangst.
                • 6 tweewekelijkse workshop sessies die je nadien ook in replay kan bekijken
                • Individuele online intake sessie
                • Twee jaar toegang tot de cursus. Je kan de opnames van de groepssessies tot zes maanden nadien herbekijken.
                • Toegang tot de privé Facebookgroep waarin steeds je al jouw vragen kan stellen, maar uiteraard ook contact kan maken met jouw medecursisten.
                • 2 keer per week kan je een video van 1 van jouw oefeningen opladen in de Facebookgroep voor review door mij.
                • Je kan vragen of een video van jouw trainingen insturen om te bespreken tijdens 1 van de groepsessies.
                • Je kan 3 maanden gebruik maken van de trainingsapp die jou kan helpen bij het maken van trainingsplannen en je resultaten tracken.

                Extra voor de VIP’s:

                • Je krijgt 3 maanden langer toegang tot de app, zes maanden in totaal dus.
                • 60 minuten extra video reviews: Gedurende het hele traject kan je aan mij video's van oefensessies bezorgen om feedback te krijgen, voor een totale duur van 60 minuten
                • Twee keer een half uur 1 op 1 coaching via Help-sessies die je kan inzetten wanneer je in de problemen zit of gewoon superveel vragen hebt. Je kan deze tot 6 maanden na de start van het traject gebruiken.

                BONUS voor de snelle beslissers!

                Schrijf je in voor 1 juni en krijg er de cursus hersenwerk voor beginners helemaal GRATIS bij!

                – Overzicht van populaire producten en hoe ze te gebruiken

                – Tips en recepten om Kongs en likmatten te vullen

                – Hersenwerk met huis-, tuin- en keukenmateriaal

                – Tips om de mentale verrijking af te stemmen op de rasspecifieke noden van jouw hond. Dit wordt vaak over het hoofd gezien!

                Ik ben zojuist zelfs even naar de winkel geweest, dat was een enorm vrijheidsgevoel! Ik zie de toekomst positief in nu.”

                 

                Inge en James

                 

                Hallo, ik ben Jolijn…

                 

                Ik werk al 10 jaar als hondengedragscoach en heb me de voorbije jaren helemaal verdiept in honden met verlatingsangst.

                Ik heb een uitgebreide opleiding als Separation Anxiety Pro gevolgd bij Julie Naismith, gekend van haar succesvolle methode om verlatingsangst bij honden aan te pakken. Ik begeleidde al tientallen baasjes en honden richting meer vrijheid en ontspannen alleen thuis zijn.
                Als coach ben ik altijd van het principe dat ik liever heb dat je mij iets 100 keer vraagt dan dat je niet weet wat je moet doen. Ik werk graag efficiënt en zie graag vooruitgang. Dat laatste kan bij verlatingsangst soms maar om een seconde of twee gaan, wel kijk… ik kan er toch echt blij van worden.
                Verder doen honden me altijd zo lachen en dat weerspiegelt zich ook in mijn begeleiding.
                Ik heb zelf twee golden retrievers: Nina van 11 jaar en Rikkie van anderhalf.

                FAQ – VAAK GESTELDE VRAGEN

                Heb je nog een vraag?

                 

                Zijn er nog dingen die je je afvraagt en niet beantwoord zag? Bekijk dan eens deze lijst van veelgestelde vragen. Blijf je op je honger zitten, contacteer me dan gerust met al jouw vragen!

                Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

                Je hebt gedurende 2 jaar tijd toegang tot de online cursus en gedurende 6 maanden om de opnames van de workshopsessies te herbekijken.

                Krijg ik een factuur?

                Bij betaling via de betaalpagina ontvang je automatisch een factuur in jouw mailbox.

                Wanneer gaan de calls door?

                De workshop-sessies gaan afwisselend op dinsdag- of op woensdagavond door, zodanig dat iedereen een kans krijgt om erbij te zijn. De sessie wordt ook steeds opgenomen zodat je hem achteraf kan herbekijken.
                Tussendoor zijn er ook nog Q&A sessies in de Facebook groep, die je ook telkens kan herbekijken.

                Welke resultaten kan je garanderen?

                Gezien we met levende wezens werken is er in principe geen enkele garantie mogelijk. Maar door de juiste technieken toe te passen kan er vooruitgang geboekt worden. De hond bepaalt het tempo. 
                Als ik kijk naar de honden waar ik al mee gewerkt heb, dan mag je toch al richting 10 maanden tot een jaar rekenen voor  een aantal uur alleen zijn. Dat is lang, maar het is helaas de enige methode die er is en die werkt. 

                Ik heb hier al een trainer voor laten komen, maar het hielp niet. Waarom werkt dit wel?

                Oh heel herkenbaar. Ik heb ook als hondengedragscoach jaaaaren adviezen gegeven die weinig hielpen. Het is pas door me erin te specialiseren en mij te laten opleiden door Julie Naismith, de experte bij uitstek voor dit probleem, dat ik eindelijk leerde hoe het wel kon. Het is een complex probleem waarbij vroegere inzichten echt niet helpen. De manier van werken is helemaal anders: geen Kongs of 20 keer per dag met je sleutels zwaaien. Maar het werkt echt.

                Hoeveel tijd vraagt dit traject?

                De modules in de cursus studeer je volledig op eigen tempo. Ik hou van korte en efficiënte communicatie dus het gaan geen eindeloze modules worden. Exact de info die je nodig hebt en ontbreekt er iets: dan zorg ik ervoor.

                Het trainen met je hond zal 4 tot 5 keer per week zijn gedurende max 30 minuten in eerste instantie. Pas wanneer je tijdsduur langer wordt, zal je iets meer tijd moeten rekenen, maar dan kan je ook zakken qua frequentie van trainen.

                De positieve blik op de situatie en nog veel belangrijker de erkenning hebben me echt geholpen. Ik kon op veel onbegrip rekenen uit mijn omgeving.

                Ik heb besloten om met begeleiding te starten na het zoveelste voorval waarbij mijn huis half afgebroken was na een half uurtje naar de winkel te gaan.

                Ondertussen is Ozzy rustiger en zelfstandiger geworden, hij durft al eens 10 minuten alleen buiten zitten.

                Kimberley en Ozzy

                 

                Heb je nog vragen?